dilluns, 19 d’octubre del 2009

Crònica del CE.Cabrils 4 - 2 Poblenou 2000 6ª Jornada del gr.4 de la 2ª divisió Regional

ROSAS FA HISTÒRIA: HATTRICK DE FALTES DIRECTES

(Dissabte dia 17 d’octubre del 2009, Municipal de Cabrils)

El CE Cabrils compta per victòries els primers partits de lliga celebrats a casa i això es planteja com a premisa imprescindible de cara a acabar la temporada entre els millors.

El match

El partit, gairebé en la seva totalitat, va estar molt disputat i inclús podríem dir que el Cabrils va patir a l’hora d’intentar crear joc i arribar a l’area contrària. Un fort pressing ofensiu de ambdos equips va fer que tant a uns com altres els costés horrors traspassar pilotes de la línia defensiva a la línia de creació de mitjos. Durant la primera part tant sols comptabilitzem unes tres arribades de tots 2 equips. D’aquestes podem destacar la falta de punteria dels cabrilencs i la bona actuació del porter local Christian Peralta, amb aturades de mèrit(alguna d’elles amb certa polèmica, doncs es van demanar unes mans d’aquest al tallar un contraatac –imatge-). Tot i el poc perill que es va crear, aquesta primera part ens va regalar dos bons gols. El primer d’ells va ser el que adelantava als locals, mitjançant un llançament de falta de D.Rosas (1-0). El segon gol de l’encontre va ser el de l’empat dels visitants, després de transformar en gol un ràpid contraatac(1-1).

Anades i tornades d’uns i altres i sense un clar dominador. Així acabava la primera part del match. L’inici de la segona part ens va portar, com ja ve essent habitual, un ritme diferent. Tant diferent que en tant sols 2 minuts els visitans van fer el que a la primera tant els havia costat: perforar la porteria dels locals. El 1-2 va venir després d’una jugada molt ràpida i una internada a l’àrea en que, sense ànim de criticar, la defensa del Cabrils es va mostrar força passiva. D’aquesta manera, amb una badada defensiva, semblava repetir-se el que va passar al camp de la Juventus. Però en aquest cas era diferent, ja que els locals tenien tota la segona part per devant per poder reaccionar.

Rosas, a l’alçada de jugadors mítics com Mihajlovic

A partir d’aquí tant sols podem resumir el match en una paraula: Rosas.
Diem Rosas perquè va ser aquest jugador qui, durant el transcurs de la 2a part, va transformar dues faltes directes, totes dues apuntant a l’esquadra rival, en el 3-2. Hem de recordar que el mateix David Rosas ja havia marcat un gol de falta a la primera part. D’aquesta manera el jugador cabrilenc aconseguia una fita que, ignorant segur que moltes dades oficial, pocs jugadors han aconseguit en aquesta i en moltes altres categories. Sense anar més lluny a nivell professional tant sols es recorda un hattrick de faltes del jugador croata Mihajlovic. El Bombardero de Borovo (per la ciutat on es va criar), així és com el coneixen, va anotar 3 gols en un mateix partit l’any 1998. Va ser concretament com a jugador de la Lazio i enfrontant-se al seu ex-equip, la Sampdoria. Els gols de Rosas no van ser televisats ni van donar la volta al mòn, però els qui vàrem presenciar el partit entre el Cabrils i el Poblenou 2000 mai oblidarem el manual de llençament de faltes que ens va mostrar el jugador cabrilenc; un manual que està a l’alçada de grans llençadors com Koeman, Pantic, Mihajlovic, Rivaldo, Juninho, David Beckham, Ronaldinho, o C.Ronaldo.

De la resta del match tant sols podem destacar l’aparició de dos jugadors que incorporats a la 2ª part i que gaudirien de cert protagonisme. Estem parlant de Enric Illa i Xavi Raboso, els quals van convertir un magnífic contraatac en el definitiu 4-2.

Intensitat

Possiblement és un dels aspectes que més comptaran per aconseguir gran part dels punts que es disputaran en aquesta llarga lliga. La intensitat es planteja com a una necessitat en cada partit. Possiblement les ofertes futbolístiques d’equips com el CE.Cabrils, el Llavaneres o la Juventus són les més atractives; però sovint són les menys premiades. Normalment són els equips que juguen amb més intensitat (en alguns casos diga-li “agressivitat”) els qui es mantenen en les posicions capdavanteres.
Mantenir una bona oferta futbolística alhora que mostrar-se com a un equip fort i amb carácter seria una fòrmula perfecte de cara a plantejar aquesta temporada.

GOLS: David Rosas(3), Xavi Raboso.